17 mrt 2017

Tijd voor een nieuwe fuifzaal

Wat stellen we vast? De grote zaal van het JOC en de ISO voldoen niet meer als fuifzaal. Het zijn 2 "helholes" om een fuif te organiseren. Te weinig sanitair, een put in het midden van de zaal, drank die niet te koelen is, een trap halverwege de inkom, steeds met te veel binnen, geen deftige keuken, veel nachtlawaai voor omwonenden, geen hoogte in de zaal, ... Daarnaast stellen we ook vast dat de Jeugddienst heel erg ontoegankelijk is, de uitleendienst te weinig ruimte heeft, verschillende vrijetijdsdiensten meer kunnen samenwerken en de ISO (laat ons eerlijk zijn) maar "het afsmijten meer waard" is.

Wat stellen we voor?

Een nieuwe evenemeten- & fuifzaal, op de plek waar nu zaal ISO staat. Die moet

 • multifunctioneel zijn,
 • opdeelbaar/modulair zodat er ook kleinere evenementen kunnen doorgaan,
 • beschikken over een buitenruimte voor rokers en een buiteningang die zo weinig mogelijk geluidsoverlast veroorzaakt voor omwonenden
 • en een voldoende grote (industriële) keuken in huis hebben.
   

Daarnaast stellen we ook het volgende voor:

 • eens er een nieuwe bibliotheek is op Site Strobbe, willen we zo veel mogelijk diensten bundelen rond de Korenmarkt. We stellen voor om in de bibliotheek het Sociaal Huis 't Antwoord, de diensten van het OCMW en de huisvestingsdienst onder te brengen. Eens de plannen voor Visie 2030 worden effectief in werking worden gesteld (we leven op hoop), kan ook de politie hier zijn intrek nemen.
 • waar nu het Sociaal Huis is gehuisvest (naast zaal ISO), willen we zowel jeugddienst, cultuurdienst en uitleendienst bundelen en zo een echt vrijetijdspunt of -loket creëren. We moeten ook bekijken of en welke mensen van de sportdienst hierbij kunnen aansluiten.
 • het JOC wordt een OntmoetingsCentrum (OC) net zoals 't SOK, het oud stadhuis in Emelgem en de nieuwe zaal op de Bosmolens is. Belangrijk is en blijft dat hier in de zomer de speelpleinwerking kan blijven doorgaan, net als de huidige activiteiten die gericht zijn op kinderen en jongeren.
  Een verregaandere aanpassing van de infrastructuur van het jeugdhuis is op deze manier ook een mogelijkheid.

 

 

BIJLAGEN:
hellhole.pdf

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.