25 apr 2012

Speel- en ontmoetingsruimte bieden aan jongeren in Izegem.

Zondag 22 april, organiseerde Jong Groen een Panna-Kubb-tornooi op en rond het omnisportveldje Klein Harelbeke. Met deze spelen vestigde Jong Groen de aandacht op het belang van gras en sportveldjes voor de Izegemse jeugd. In dichtbevolkte buurten is er nood aan ruimte om buiten te spelen, om elkaar te ontmoeten. Kinderen moeten kunnen spelen, zich uitleven.

Groen pleit voor een jeugd- en kindvriendelijk ruimtelijk beleid en hanteert het principe dat alle publieke ruimte toegankelijk is voor kinderen en jongeren.

De jeugd moet ook betrokken worden bij het beleid, hun mening kunnen geven over de inrichting van hun buurt en beleidsbeslissingen kunnen beïnvloeden. Groen zet in op voldoende veilige en kwaliteitsvolle buitenspeelruimte voor kinderen. Aantrekkelijke, kindvriendelijke speelplekken en speelse elementen langs straten, die ingaan op de behoeften van onze jeugd. Jeugddiensten en zelfs rechtbanken krijgen steeds meer klachten over lawaaierige kinderen. Daar gaan we niet in mee.
Aan volwassenen vragen we verdraagzaamheid. Samen met de buurt zoeken we steeds naar de best mogelijke oplossing voor iedereen.

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.