27 jan 2013

Groene pluim voor bezieler van de Stamper, Pol Dewulf

Aan Caroline, de medewerkster van de voedselbank, vroegen we om Pol even kort te omschrijven. Ze vertelde het volgende. Tot zover de welgemeende woorden van een collega.Pol is al tien jaar de ideale Voorzitter voor De Stamper: door velen gekend en door velen aangesproken legt hij al jaren alle contacten voor onze vzw om financiële giften en producten te bekomen.

Bijna wekelijks, gedurende die jaren, rijdt hij door weer en wind om gratis vlees en groenten te gaan afhalen die we dan kunnen meegeven aan alle gebruikers hier. Pol is ook heel sociaal en heeft veel empathie naar de mensen hier, zal altijd iets extra doen als het in zijn mogelijkheden ligt om iemand te helpen. De plaats in onze Vzw waar Pol het liefst verblijft is onze keuken: altijd aanwezig als de vrijwilligsters aan het koken zijn, de eerste om alles te proeven en te beoordelen haha. De koeken en de chocolade mogen we nog zo diep in de kasten wegsteken, Pol weet ze te vinden! We kunnen niks anders dan positief zijn over onze Voorzitter en hopen dat hij zich nog jaren wil inzetten voor de Stamper.

Het mag gezegd zijn dat het voedselverdeelpunt de Stamper een vaste waarde geworden is in onze stad.  Door onder andere stijgende energieprijzen en dalende economie stijgt het aantal hulpbehoevenden dan ook maandelijks. Dankzij Pol maar ook de vele andere vrijwilligers, hier ook aanwezig, krijgen  deze mensen toch wat steun. Zonder voedsel kan je niet leven. Jammer genoeg is een voedselbank noodzakelijk. We slagen er als samenleving nog altijd niet in om de armoede structureel te bannen. We willen dan ook graag de Groene pluim toekennen aan Pol , maar ook een stukje aan de ploeg vrijwilligers achter hem.

Dit jaar werd gekozen voor de lokale kunstenaar  Bernard Dejonckheere. Bernard , geboren in een houthandelaarsgezin en zelf houthandelaar, heeft een grote passie voor de natuur. Dieren , planten, landschappen en mensen tekenen en schilderen is een ware passie voor deze amateurschilder. Voor de groene pluim maakte hij een werk waarbij een detail van een dwarsdoorsnede van een boom te zien is.  Het is een eik, Bernard is dan ook specialist wat betreft inheemse houtsoorten.

De boom symbool voor de vastberadenheid van de mensen in de Stamper. De ringen symboliseren de verbondenheid van de mensen van de Stamper met de maatschappij.

Pol bedankt voor wat je doet voor de mensen, je bent deze groene pluim zeker waard. We hopen dat je nog vele jaren de kracht vindt om de mensen verder te blijven inspireren en motiveren door jouw gedrevenheid. We heffen dan ook heel graag het glas op u Pol en de heel groep rond de Stamper en natuurlijk op het nieuwe hopelijk groene jaar.

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.