10 feb 2015

GROENE PLUIM 2014 voor Jacqui Stragier

Aan alles wat met natuur of milieu te maken heeft, kan je Jacqui Stragier linken. Vandaar dat Groen hem de geknipte laureaat vond om er ook de Groene Pluim aan te koppelen. Je kan duizend en een dingen opnoemen waar Jacqui  zich voor inzet: De buizerd, het vogelopvangcentrum, de minaraad, ? noem maar op. Als het maar iets te maken heeft met milieu en natuur, dan kan je er Jacqui aan linken. Het was dan ook naar aanleiding van die jarenlange inzet als voorzitter van de Minaraad dat wij met Groen Izegem besloten hebben om onze Groene Pluim van dit jaar aan Jacqui te geven.

Halfweg vorig jaar besloot Jacqui  met pijn in hart  om zijn taak als voorzitter van die minaraad niet meer verder te zetten. Dit konden wij niet zomaar laten voorbij gaan.  Een taak die hij sinds de oprichting in 1992 onafgebroken vervulde en waar we met zijn allen nu de vruchten van kunnen plukken. Hij is ook de drijvende kracht achter de Minaraad. De  autoloze zondag, de nacht van de duisternis, de succesvolle paddenoverzetacties en de paddentunnel, de vogelkijkmuur, het eerlijk ontbijt ? Het zijn maar enkele van de talloze verwezenlijkingen waar Jacqui  mee aan de basis stond en zijn schouders onder zette. Het beetje "groen" dat Izegem heeft, is bij Jacqui in uiterst goeie handen en de energie en de zorg die hij koestert voor mens, dier en plant zijn gekend, zelfs buiten onze stad. Deze zorg voor onze omgeving brengt Jacqui op een enthousiaste wijze over op anderen, ook op de volgende generatie.

Zoals ieder jaar werd ook dit jaar gekozen voor een lokale kunstenaar. Saskia Wullaert, alias Sas Art, een creatief persoon die geen uitdaging uit de weg. Ook zij is een duiveltje -doel ?al. Ze ontwerpt kunstwerken uit glas en ontwerpt juwelen. Daarnaast is ze ook vaardig in het schilderen en graveren. In haar werk heeft ze die diversiteit gebundeld: glas in lood, glasmozaïek, graveerkunst,?

Jacqui, mij rest nog je namens Groen uitdrukkelijk te bedanken voor je jarenlange belangeloze inzet hiervoor en je te feliciteren met deze Groen Pluim 2014. Maar zoals steeds staat ook achter deze man, een sterke vrouw. Roos heeft deze inzet en realisaties mee mogelijk gemaakt. Daarom is deze pluim voor jullie? Van harte!

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.