08 nov 2015

Groen is heel tevreden met succes decentralisatie speelpleinwerking.

"Uit de evaluatie blijkt dat de speelpleinwerking deze zomer op volle toeren heeft gedraaid. Er werden gemiddeld 135 kinderen per dag bereikt of een stijging van maar liefst 60% ivm 2013". Het speelplein naar de buurt brengen, werpt dus zijn vruchten af en ook de mogelijkheid om enkel een voor- of namiddag langs te komen, werd gesmaakt. Een team van bijna 80 monitoren stond op 3 locaties klaar: 't JOC, de Tuinwijk (Emelgem) en nieuw dit jaar de namiddagwerking op de Haverhuiswijk (Kachtem). Maar daar stopt het niet. Cijfers tonen namelijk aan dat er op de Bosmolens en de Mol 570 kinderen tussen de 3 en 12 jaar wonen waarvan we er nu slechts 9% mogen verwelkomen. Het is duidelijk dat de nood hoog is om ook daar zo vlug mogelijk een speelpleinwerking aan te bieden. Werk aan de winkel.Babbeloe en Babbelkamp:

Maar ook de werking Babbeloe (specifiek voor kinderen met een beperking) in Kachtem was praktisch volzet en het eerste babbelkamp voor de taalzwakkere kinderen was meteen een succes.

De altijd moeilijk te bereiken tieners kregen een tienerwerking op maat. Op vraag van hen werd de werking namelijk terug uitgebreid naar 3 dagen per week. In 2016 trachten we naast een gerichte promotiecampagne en een waaier aan activiteiten, nog meer de doorstroom vanuit de reguliere speelpleinwerking te stimuleren.

Oproep:

Ben je 16 of ouder en wil je samen met de enthousiaste ploeg animatoren meewerken aan de speelpleinwerking ? Neem dan voor meer info contact op met de jeugddienst op www.jeugd.izegem.be of via 051 30 85 06.

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.