24 jan 2017

Een cadeau uitpakken kan iedereen

Groen is uiteraard tevreden met het openstellen van het kasteeldomein. Een openbaar park in het centrum van de stad, Izegemnaren snakken ernaar. Het kwam dan ook als één van de prioriteiten naar voor in Visie 2030. Het is dus een .  
prachtig cadeau voor de Izegemnaar

Maar laat ons wel wezen: het is een cadeau dat gemakkelijk uit te pakken is. Meer zelfs, iedereen kan dit cadeau aannemen. Het niet openmaken van deze cadeau, dat zou pas opzienbarend zijn. Even enkele zaken op een rij.
 
  • Vzw De Pelichy, eigenaar van het kasteelpark, wou enkel met de stad onderhandelen. Als je in zo'n luxueuze onderhandlingspositie komt, moet er wel een goeie deal van komen.
  • Er is een overeenkomst tussen de eigenaars, de stad en de Administratie Natuur en Bos om het kasteelpark gedurende twee jaar open te stellen. Letterlijk: "De overeenkomst loopt tot het voorjaar van 2019, daarna is een expliciete beslissing van alle partijen nodig om dit al dan niet te verlengen, de stad neemt hiermee dus geen engagement op lange termijn"
    De vraag is dus: wat daarna? Toch een aankoop om er dan het stadhuis in te vestigen?  Of wordt het een sluiting en is het slechts een cadeau om makkelijk naar de verkiezingen van 2018 te gaan? Wij hadden liever een lange termijn-engagement gezien.
  • We merken dat de meerderheid nogal van mening kan veranderen. Zo moet er eerst een stadhuis komen, nu wordt daar in alle talen over gezwegen. Ook als het over horeca gaat, draait de meerderheid met de wind. In Wallemote-Wolvenhof of Eperon d'Or kan er geen sprake van zijn, hier is het plots dé piste bij uitstek. Wat is de lijn die de huidige meerderheid aanhoudt?
 
We zijn met Groen dus heel blij met deze cadeau voor Izegem. We hopen alleen dat het er één wordt waar we nog jaren kunnen van genieten en dat het geen zoethoudertje wordt om Visie 2030 niet verder uit te voeren. We hopen dat het geen luchtkasteel wordt.
 

Reacties

Please check your e-mail for a link to activate your account.